söndag 22 juli 2012

What's new?

Nu skall jag berätta lite vad som har tagit all min fokus den senaste månaden. Som det var planerat hade jag tänkt ställa mig på AF scenen nästa år. Det var Plan A. Styrkan och storleken har verkligen ökat för varje vecka som gått och fysiken har varit på top. För fyra veckor sedan såg jag att det skulle ordnas Athletic fitness på Fitnessexpo i år. Detta kom verkligen som en chock för mig och en plan B föddes i mitt huvud. Detta skulla jag köra på! Jag räknade att jag hade nio veckor på mig att sätta igång en diet. Eftersom jag redan var i riktigt hyfsat skick så skulle jag hinna! Bråttom blev det iaf med att ta kontakt med olika personer för att hinna få tävlingslicens och tävlings anmälan. Jag satte in en riktig ordentlig diet. Jag sänkte på kolhydraterna riktigt ordentligt, höjde en aning på fettet och höjde mycket på proteinet. Jag kände för varje dag som gick hur allt hårdare och hårdare jag blev. Jag satsade hårt på chinsen, dipsen, cardion och 1000m rodden. För varje vecka ökade jag repsen i chinsen, dipsen och sänkte tiden i rodden. Detta visade verkligen positivt! Dock märkte jag att allt eftersom kolhydraterna blev lägre så började också reps antalet i chinsen och dipsen att stabilisera sig. Detta var rekorden hittills:

Chins: 24 (tävlingsmål: 25)
Dips: 38 (tävlingsmål: 40+)
1000m rodd: 03.03.08 (tävlingsmål: 03.00.00-)

Jag hann bara vara i kontakt med en PT/coach (även han skulle ställa sig på scenen på fitness expo i bodybuilding och låg på hård diet) som jag skulle börja sätta igång den sista växeln med så kom domen! Jag skulle inte få tävla i år eftersom licens anmälan redan gått ut. För sent ute var jag. Fyra veckor hann jag ligga på dieten. Jag hade följt den till 100, inget fusk alls, hållt mig från allt "extra" på släktträffar, filmkvällar osv. Lite ledsen blev jag allt. Men detta var ändå lite väntat. Det var ändå plan B. Jäkligt synd att jag inte såg tävlingen tidigare. Men detta är också förlåtligt eftersom jag inte riktigt varit up to date vad som hänt här i Finland när jag varit i Norge jan->maj.

Härligt i alla fall att jag kände mig REDO redan nu! Tänk fan hur redo jag kommer vara nästa år! Galet bra känsla jag har i kroppen! Känslan beror ju en del också på att jag nu har börjat ökat kolhydraterna och har ätit galet mycket gott denna helg och att jag jusst kommit från ett awesome rygg/bröst pass (=endorfin hög)! Sätter dieten åt sidan nu och börjar bygga igen! 100kg till jul kanske? ;)

Kolla bara på denna våffel frukost jag, Sara, Jonas, Milla och Robin fixade till igår! Galet gott! Såklart fanns det också en hel kastrull med kokta ägg med också! Never forget the protein!


Jag har iaf fått en del lärdomar från denna korta men intensiva diet jag hann börja på.

1. Håll dig up to date med tävlingarna och var i tid att anmäla dig! (lol)
2. Jag kommer att klara tävlingsdieten bra, var faktist inte alls sugen på något "extra" under perioden jag trodde jag skulle upp på scen. Har man ett mål i sikte så är allt så mycket lättare.
3. Ladda mycket kaffe under dietdagarna. Ibland trodde jag att koffeinet var det ända som fick mig att keep on going! ;)
4. Berätta för dina nära och kära att man kan bli lite grinig ibland när man är på low-carb diet och på grund av detta en aning trött.
5. Prioritera sömnen!
6. Träna hårt men godkänn redan före dieten att styrkan inte alltid kommer vara med dig på gymmet.

Lite för och efter bilder från vinterns "bulkning" tills idag.Hänt en hel del.

Vikt: 94 till 87kg
Midjemått: 98 till 87cm

Måttbandet är på 98cm. Inte undra på att jag har hamnat göra så många nya hål i bältet och att byggar byxorna börjar glida av mig!


Kan bli jobbigt att sitta i publiken på fitnessexpo och räkna hur många chins, dips och se tiden i rodden som de tävlande gör och kanske tänka: "fan, det här skulle jag kammat hem!"

Nu är jag iaf så galet taggad att börja käka och bygga riktigt ordentligt igen!

Ha de gött alla!

Robbe signing out!

2 kommentarer:

  1. Intressant inlägg! Och riktit superbra resultat :) dedär kommer du klara så galant nästa år! Va säkert meningen att du litegrann sku börja förbereda dej redan nu så kommer du va riktitgt taggad och ha allt på klart inför nästa år :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack siss! ;) Jo, jag tror det också! Skulle blivit aningen bråttom med deffen osv. Nu hinner jag ännu bygga mera massa och öka i styrka + få ta dieten lååångsamt inför tävlingen nästa år ;)

      Radera