tisdag 7 augusti 2012

Vilovecka = TOTAL REPAIR!

Välförtjänt vilo vecka på G! Jag har nu åtta tuffa träningsveckor bakom om mig och jag avslutar stolt period fem. Eftersom vilo veckan nalkades så köttade jag sönder mig riktigt ordentligt med många drop sets och pushade mig långt förbi failure i stort sätt alla muskelgrupper förra veckan. Styrkan och storleken har gått framåt skrämmande snabbt! Men lägger man verkligen in fokus i träningen, sköter kosten och vilan så bäddar det för goda resultat. Så lätt är det bara! Finns inga genvägar eller magiska piller. Rätt kost, träning och vila! De tre grundpelarna inom fitness!

*Drop sets: Med drop sets menas att du genast efter du avslutat ditt set så lägger du lättare vikt och utför direkt efter ett till set med den lägre vikten. Du "droppar" vikten.

*Failure (och förbi): Att träna till failure och förbi menas att man tränar tills man inte klarar en positiv repetition själv, sedan assisterar träningspolaren med att lyfta i den positiva fasen för att sedan släppa vikten och låta mig hålla emot den negativa (2-3 reps).

Varför man bör ta vilo vecka har jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Läs det!

http://trainerrobbe.blogspot.fi/2012/02/den-viktiga-aterhatmningen.html

Det blir i alla fall en aktiv vila med någon power walk och kör igenom stretch programmet 2 ggr för att inte bli allt för styv! Styv har jag också känt mig en aning eftersom det blivit en del dator sittande för mig. Jag har ett mål med denna vilo vecka också. Denna gång är det inte frågan om ett mål som har med träning att göra utan ett mål där jag skall lära mig grunderna i Photoshop och arkitektur programmet ArchiCAD. Har några "how to photoshop" timmar bakom mig nu och jag börjar förstå programmet riktigt bra. Har aldrig tidigare använt photoshop och det enda jag kunde göra med mina bilder var att laga dom svartvita med en svart ram runt. Så "noob" var jag! Så nu tänker jag börja photoshoppa alla bilder jag lägger upp så jag har 2ggr större biceps än vad jag egentligen har *devil*! Maybe not! ;) Men några coola texter in i bilderna lär säkert komma! Här är mitt första verk.


"If you don't have confidence, you'll always find a way not to win."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar