torsdag 4 oktober 2012

Recept på Paleo frittata ("ugns omelett")





Ingredienser:
1 paket bacon
2 gular lökar (eller en stor)
125g färsk spenat
8 ägg
Salt
Peppar

How to:
Skär bacon i bitar och stek i kokosfett. Flytta över baconet till en plåt med kanter. Hacka och fräs löken i fettet från baconet. Grovhacka spenaten och stek den snabbt tillsammans med löken.
Strö ut löken och spenaten på plåten. Rör ihop äggen med en gaffel och smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över bacon-lök-spenaten och grädda i 200C ca 20-25minuter eller tills den fått lite färg.

Skär till lämpliga bitar och lägg i matlådor. Voila och du har ett perfekt mellanmål när hunger smyger sig på!


5 kommentarer:

  1. Tackar! Jag ska ta å fixa den i hälgen tror jag :)

    Jo allt är bra här, skolan börjar i sakta mak lida mot sitt slut å "gym myggan" har bitit mig igen :)
    Har som projekt å få lite mera muskel massa så tror denhär omeletten sätter sig fint i magen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Häärliigt! Mycket bra carbs och bra fetter så lär det nog hända grejjer på nolltid med tanke på envisheten som finns i dig ;) Kör hårt!!!

      Radera
  2. Tack! Riktigt gott och helt okej macros också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Luungt! ;) Och jaa, helt okej "macros" med :D haha

      Radera
  3. Sökte paleo-recept och hittade hit! Blir mitt nyårslöfte att ha en liten 30 dagars paleoutmaning, tänkte jag ;) Detta ska jag ta och prova!

    SvaraRadera