måndag 15 september 2014

Earned my space in first lineup

Då var kvalet till finska mästerskapen över! Vilken helg alltså! Har så mycket att berätta men svårt att få ner allt i text. Så det får bli den "korta" versionen. Helgen började med att jag, min sambo, mina systrar och Robin körde mot Jyväskyla kring lunchtid på fredag. Hade alla mina måltider väl förberedda, uppvägda i minsta gram för att inte göra några misstag, och tankade med jämna mellanrum. Hade tömt onsdag och torsdag. Det vill säga att jag låg relativt låg på kolhydrater för att tömma glykogen depåerna för att sedan börja fylla på igen på fredag och lördag. Inget konstigheter med det, många atleter som gör liknande tömningar och tankningar inför diverse prestationslopp.

Kände för varje måltid hur trycket började komma i kroppen, dvs kände att kolhydrater började lagras i musklerna. Tävlingen började redan 09:00 på lördag morgon och min klass (cbb långa) skulle upp för förbedömning redan 09:20. Blev tidig väckning (04:10) för att tanka första måltiden. Sedan somnade jag in en stund och tankade en till måltid. Tankade 3 stora måltider med mycket carbs innan jag gick backstage. 30 min innan scen började jag tanka några sötsaker medans jag började pumpa upp. Trycket var riktigt bra! Nervositeten och spänningen var otrolig. Hade inte alls huvudet med mig från början och hade min huoltaja att repetera: "Kör ditt race nu! Du vet vad du går för!". Kikade på de andra i klassen och tänkte "FUACK, de är bra form alltså..".. Hade inte heller väntat mig annat. Visste att det skulle bli hård klass! Min huoltaja rättade mig igen och fick mig att komma in på rätta tanke banor och tänka på mitt eget game.

Fredag: Kontrollerar en extra gång att allt är med. Speciellt det viktigaste: Kokosbollarna och chokladstängerna!
Förbedömningen gick väl sådär kan man säga. Var alldeles för spänd, andades för snabbt och låren krampade fort. Blev uppropad till first lineup och nu var mitt sikte inställt på toppen. Nu jäklar tänkte jag. Nu var huvudet med mig. Väntade sedan backstage och fick höra min nr ropas upp för final. "YES!" Lets bring it on! Det meddelades på samma gång att Mens physique klassen skulle göra sin förbedömning innan vår final så jag passade på att tömma lite på wc och hann bara låsa dörren när mitt nr ropades i korridoren: "Det har blivit ändringar...! Var är nr 28!! han skall på scen NU!.. Bråttom som fasen, hann  tanka en halv choklad bar och nappa åt mig gummibandet för att pumpa upp 5 reps bicce och sedan ut på scen. Lite småstressad över arrangemanget här. Iaf så blev jag nu placerad i mitten bredvid vinnaren i vår klass. Tankarna gick direkt till top 3. Klämde ut det sista jag hade i poserna. Backstage igen. Kastade mig på rygg, slängd upp fötterna. Försökte göra allt för att få bort spänningarna. Mjölksyra, pump, kramp, allt på samma gång. Iväg igen för fria programmet. Sabbade några vändningar och glömde någon pose. Hörde dock att mitt fria program var riktigt bra efteråt. Lite finslipningar bara till FM.

Prisutdelning. Femte plats. Först en liten besvikelse. När tankarna hade gått i top 3. Men efter några funderingar så var detta riktigt bra. Mitt mål var ju trots allt att kvala vidare. Första gången jag ställer mig med senior klassen och känns bra att man platser med "old boys". Inte för att alla där var gamla men ;) Många med betydligt mer erfarenhet.
Efteråt möttes jag av hela min familj och supporters från Vasa som stod och väntade när jag kom från backstage. Vilket otroligt gäng alltså! Vilket stöd! Att höra era rop när jag stod på scen. Helt otroligt! Blommor och gratulationer! Tusen tack!
Efter kvalet blev det BURGER AND FRIES! Oj du milde vad det var gott! 

Vill på samma gång ge extra stor kärlek och tack till mina föräldrar som verkligen njuter och känner spänningen av det vi gör! Intresserade och nyfikna på allt hur träningen går och jätte taggade när det börjar närma sig tävling. De två förstår verkligen sporten och vet att man måste ge allt för att nå toppen. Otrolig känsla att höra deras heijarrop från publiken när man står på scen! Att se hur stolta de är när man kommer ut backstage och får gratulationskramar. Tänkte fälla en liten tår just i det ögonblicket för vilka otroliga föräldrar vi har! Bïg big love!!!

Inte nog med att jag kvalade vidare så tog min otroliga syster Camilla hem första platsen i sin bikinfitness klass! OHMYGOD!!! En riktigt bra dag för Team Trifinity!!!
Från mitt fria program! Bilder från body.

Ett jätte stort tack ännu till min huoltaja Robin som fixade olja och gav mig pepp backstage! Får inte heller glömma min andra syster Sara som jobbade heltid från dag 1 (fredag) med att förbereda både jag och Camilla med färgning och allt! Stort tack!

Nu lägger vi siktet mot FM. Vet vad som måste jobbas på och kommer kötta så in i helskotas! Litar 110 procent på min otroliga coach och siktar på toppen nu!

Var redan dagen efter och köttade ett benpass, måndag morgon cardio och nu njuter jag endorfin hög efter ett bröst och biceps pass + 30 min cardio! Back on track direkt! Keep on rollin baby!Nu kör vi!!!2 kommentarer: