torsdag 25 september 2014

GRENADE .50 calibre! Let's talk "pwo"

Testar effekten av lite olika pwos nu på slutrakan av dieten. Kör näst intill aldrig någon färdig pre workout produkt offseason. Blandar alltid min egen. Det vill säga att jag köper ingredienserna skilt och blandar enligt mitt eget recept. Blir betydligt billigare och du vet vad du får i dig. Dessutom är de flesta produkter fyllda med "utfyllnads material", ex mängder av magnesium (billigt för tillverkaren).

Ofta blir min egen pre-workout shake:
10g bcaa
5-10g kreatin
5g beta-alanin
5g L-arginine
(Möjligen carnitine under diet)

Testade faktiskt en helt bra produkt denna vecka: Grenade! Var på specialpris så jag högg till! Riktigt bra, hög koffeinhalt så den ger en liten spark efter jobbet ;) Problemet för vissa med en snabb peak av koffein är att peaken går lika snabbt ner igen efter passet och du får en så kallad "krasch". Vissa har även svårt att somna ifall de tagit pwos sent på kvällen. Jag har i alla fall inte haft några problem med det.


Andra pwos som är bra:

- Horse power från Ultimate Nutrition
- Neurocore från Muscletech
- Mayhem från Mutant

Gör inte uppiggande produkter till någon vana. Använd endast dagar du känner att du verkligen behöver för att komma igång och ta dig till gymmet. Om du använder regelbundet, så försök att använd max 2-3ggr/vecka.

Ibland hör man på gymmet: "Är inte alls on fire/på G idag.. har inte tagit min pwo /har glömt att ta min pwo"..
Det är "mind and muscles" som skall göra jobbet gott folk. Ingen pwo produkt kommer vara starkare än ett starkt psyke! Det är du som lyfter vikten, inte någon pre workout produkt.


//Robert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar