tisdag 23 september 2014

Uppvärmning A och O!

Gaah, 2 grader när cyklade iväg till jobbet imorse! Tur var att jag hade köpt en sprillans ny varm jacka. Lite synd om jag vänjer mig med den nu innan den riktiga vintern kommer ;)

Anyway! Brände av ett otroligt bra benpass idag. Blev många set sparkar, lårcurl, ett jädrans supersettas mellan hacksquatten och benpressen. Sedan kontakt och squeeze för hamstring och ass. Blev set efter set efter set! Ville inte sluta detta pass.. Var så otroligt skönt! Avslutade med en riktigt bra vad-pump.

Har varit på ganska lowcarb den senaste veckan. Hade förväntat mig att jag skulle vara trött. Men energin har varit bra! Motivation är på 210%. Har mycket på jobbet som vanligt också, vilket kan dra ner energin vissa dagar. Hittade en otroligt bra rytm redan från början av dieten med cardio/jobb/träning/kost/prepp så det har fungerat otroligt smärtfritt. Har till och med känt att jag är mera alert och vaken på jobbet nu än då jag var offseason. Kan ha att göra med den strikta rutinen från 06:00->22:00 isch som jag håller nästan 7 dagar i veckan. Piggheten kommer också från morgoncardion då man får dra igång lite blodcirkulation och flås innan jobbet.
Denna bild var ca 1 vecka innan kvalet. Citymarket här i Vasa har en BRUTAL godisvägg som man MÅSTE gå förbi för att komma till allt det andra. Hittar mitt inre lugnt bland allt socker. Snart, snart...! ;)

Det som jag tänkte snacka om nu är något jag märkte när jag cyklad från jobbet till gymmet. Mötte några killar som jag gick in med på samma gång. Frusna och bara ville in i det varma gymmet! Jag började med crosstrainer för att få igång blodcirkulationen. Gick vidare till lårcurlen där jag körde två första setten kanske 20 % av vikten jag skulle köra "workout setten" med. Reppade kring 12-15 reps. Bara för att få upp värmen och blodcirkulationen. Kände mig ännu kall. Ökade sedan till 50%. Reppade kring 5-6. Körde sedan ännu ett set på 80-90% av workout vikten. Bara för att känna att jag var redo att köra fullt ut och göra musklerna beredda på att nu kommer heavy shit!

Under mina uppvärmnings set hade killarna som kom in med mig redan hunnit riva i med kanske 5-6 set workout set. Kört ett uppvärmnings set var innan det. Boys, glöm inte uppvärmningen! Det är en så otroligt viktig del av hela styrketräningen! För det första-> minska skaderisken. För det andra->öka blodcirkulationen till de muskler man tränar. Vilket resulterar i mera styrka och muskelaktivitet.

Jag har det senaste året också alltid haft en long sleeve tröja på 20-30 min in i passet. Haft en tank top under som jag sedan tagit av till när jag fått upp värmen. Ofta kör jag alla pass med long sleeve! Bara för att de är så otroligt sköna. Dessutom så gillar jag värmen man håller mellan alla set och då man ibland hamnar att vänta på någon maskin.

Long sleeve som jag alltid har på när jag börjar mina träningspass. Kör också alltid min cardio med long sleeve.

Keep that heath up and pump going!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar