tisdag 11 november 2014

I'm alive!

Pheeew! I'm alive! Denna helg har varit "tuff". Sovit, ätit, druckit vatten (mycket) och sovit igen. Mätte nämligen in mig på 39,3 graders feber både fredag och lördag. Vinterflunssan tog mig också! Jag som gick med förhoppningar att jag kanske skulle klara den när jag varit så frisk under hela dieten och efteråt. Kan också ha att göra med att jag tog ut en välbehövlig vilovecka förra veckan. Kroppen behövde det efter en 23 veckor lång diet + 3 veckor "post contest recover training". Det som ofta också händer för många när kroppen länge varit under stress och man sedan får vila ut, samma sak som när många får semester, är att man blir sjuk/förskyld. Det som verkligen händer är att kroppen under stress inte är mottaglig mot virus på grund av stress. Så här skriver Healthcare från stress.se:

"När du stressar som mest har du mycket hormoner i kroppen så som kortisol, noradrenalin och adrenalin.
Dessa hormoner gör att vi för stunden är motståndskraftiga och därmed klarar av extrema påfrestningar. Exempelvis så är det ju inte så bra om hela foten svullnar upp precis när du ska springa ifrån en stor björn (som det var på stenåldern) eller hinna deadlinen på jobbet. Men när björnen är borta eller arbetet är inlämnat kan kroppen ta ut sina kroppsliga begär igen.
Stresshormonerna håller nämligen det onda eller sjukdomen borta tillfälligt men påverkar inte immunförsvaret. Och eftersom immunförsvaret inte är lika motståndskraftigt när vi har stressat så blir vi lätt sjuka."

Mysigt sällskap har man iaf haft då man legat hemma i soffan! ;) Candy är den mest myssjuka hund jag träffat. Lägger jag mig ner i soffan så hoppar hon upp vid mina fötter och kommer alltid tassandes över min mage för att lägga sig kring ansiktet för att mysa lite.

Men nu är jag iaf BACK. Som domarna på FM sade när jag vägde in mig: "Oooh.. katso (swe:titta)! Back is Back". Varit tillbaka på jobb idag och tar ut även denna vecka i vila. Känner att jag behöver det! Motivationen är över 200% att köra igång offseason på allvar från och med nästa vecka! Skall bli så otroligt nice!

Passade på att göra mina proteinplättar under dieten också. Really, really good!!!
//R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar